Over Topzender.nl

Topzender.nl is een hobby project van Robin Bakker. Dit komt voort uit mijn andere hobby project 1tuner.com; een web app waarmee je naar radiozenders en podcasts kunt luisteren.

Ik wilde voor dit experiment meer te weten komen over statische ("serverless") websites, en dit is daarom op die manier opgezet. De website is gemaakt met Eleventy, draait via Netlify en is door het gebruik van Cloudflare Workers en verschillende triggers geheel geautomatiseerd. Er is minstens eenmaal per dag een update van deze website. Ik heb er een kort stukje over geschreven in Starting a static side project.

De "Top podcasts" lijst wordt dagelijks vanuit de publieke RSS feed van Apple iTunes geladen. De "Top radio" lijst wordt elke maand overgenomen van Nationaal Luister Onderzoek (NLO) (doelgroep Totaal 10+).

Voor basis analyse wordt Google Analytics gebruikt, privacyvriendelijk ingesteld (zonder user tracking en met de "Anonymize IP" optie ingeschakeld). Verder worden voorkeuren lokaal opgeslagen in je browser.

Heb je tips of suggesties? Ik hoor het graag via @topzender of @robinbakker op Twitter.

Topzender.nl is laatst gewijzigd op