De Vrouw met Duizend Gezichten

Lex Noteboom | WPG Studio's

  • Fictie
De Vrouw met Duizend Gezichten

06: Gevangene

Lees het boek ‘De man met duizend gezichten’ om dit verhaal van een andere kant te zien. Ga naar https://www.duizendgezichten.nlHet is Tim gelukt om contact te leggen met de mysterieuze rebellenleider van de...

 

⚡ AI test

De AI bot heeft deze aflevering beluisterd en een samenvatting gemaakt. Let wel; foutjes zoals bij namen, komen regelmatig voor. 😅

Op zoek naar de gevaarlijke kasiigie: een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid

  • Een journalist krijgt een gevaarlijke opdracht van een mysterieuze persoon en moet een ontmoeting in een bunker aangaan.
  • De journalist wordt gevraagd om een foto te maken van een muurschildering in het oude centrum van Casigia stad.
  • Het doel van de persoon is om Tim te vinden en zijn verhaal te achterhalen voor de podcast.

Waarom dit ertoe doet: Deze tekst vertelt het verhaal van een journalist die op zoek gaat naar de waarheid achter een gevaarlijk verhaal. Het thema van de zoektocht naar de waarheid en de risico's die daarmee gepaard gaan, is relevant in de journalistiek en in de samenleving als geheel. Het laat zien dat journalisten soms gevaarlijke situaties moeten doorstaan om de waarheid te achterhalen en dat de waarheid niet altijd gemakkelijk te vinden is.

In deze podcast gaat de spreker op zoek naar de gevaarlijke Kasiigie en komt terecht in een katakombe waar hij een telefoon vindt met instructies van een vreemde stem. Deze stem vraagt hem om naar het oude centrum van Casigia stad te gaan en een foto te nemen van een muurschildering naast de ondergrondse bazaar. De spreker twijfelt of hij de opdracht moet accepteren en vraagt zich af of hij nog journalistiek aan het bedrijven is. Hij besluit toch op pad te gaan en ontmoet een mysterieuze persoon in een bunker. Na deze ontmoeting gaat hij terug naar de stad om de gevraagde foto te maken. Hij wordt vervolgens naar een fontein gestuurd voor een nieuwe opdracht, maar er lijken Katsigiërs hem/haar te volgen en er is een fout gemaakt met de telefoon. Het doel van de persoon is om Tim te vinden en zijn verhaal te achterhalen voor de podcast. Tim vertelt Dorus dat hij betrokken is bij moorden en is ondergedoken. Hij heeft Dorus nodig, maar vertrouwt hem niet. Tim wacht op een ontmoeting met de man met duizend gezichten en wordt gebeld om aan te geven dat hij klaarstaat. Hij besluit in een café te gaan zitten om te wachten en veilig te zijn zonder paspoort. Tegelijkertijd belt een verwarde persoon een developer genaamd Dorus en beweert dat hij in gevaar is vanwege een man met een wit masker. Hij smeekt om hulp en beweert dat hij informatie heeft over een autobom en een terroristische aanval. De podcast wordt afgesloten met een promo voor het boek "De man met duizend gezichten."

Nu luisteren