Maarten van Rossem - De Podcast

Tom Jessen en Maarten van Rossem / Streamy Media

  • Nieuws
Maarten van Rossem - De Podcast

#540 - De opmars van Canaletto

10 januari is de live podcast in Utrecht, hier bestel je tickets. Het kijken naar Netflix-hitserie The Crown bracht Maarten op het idee voor deze aflevering. Hij bespreekt uitgebreid vedute. Dat zijn heel...

 

âš¡ AI test

De AI bot heeft deze aflevering beluisterd en een samenvatting gemaakt. Let wel; foutjes zoals bij namen, komen regelmatig voor. 😅

"Podcast bespreekt migratiedeal, invloed populisten en indrukwekkende kunst van Bellotto"

  • Migratiedeal en de invloed van populisten worden besproken, wat belangrijk is voor het begrijpen van het actuele migratievraagstuk in Europa.
  • Bellotto's kunstwerken, beschreven als indrukwekkend en fantastisch om naar te kijken, worden tentoongesteld in Haarlem en Dresden, en zijn belangrijk om de invloed van Hollandse en Italiaanse kunstenaars op zijn werk te begrijpen.
  • Er worden verschillende onderwerpen besproken in de podcast, waaronder detectives, kunst, Hitler en ESG, waardoor het een veelzijdige en interessante luisterervaring biedt.

Waarom dit ertoe doet: Deze podcast behandelt actuele en culturele onderwerpen die relevant zijn voor het begrijpen van migratiebeleid, kunstgeschiedenis en bredere maatschappelijke vraagstukken. Het biedt een gevarieerde en informatieve luisterervaring voor het publiek.

Deze podcast behandelt verschillende onderwerpen, zoals de migratiedeal in Europa, de invloed van populisten op het migratievraagstuk, en de kunst van de schilder Ballotto. Er wordt verwezen naar een tentoonstelling van Ballotto's werk in Haarlem en vijf grote werken van hem in Dresden, die worden omschreven als indrukwekkend en fantastisch om naar te kijken. Daarnaast organiseert de National Gallery een tentoonstelling met vijf schilderijen van Königstein en wordt er gesproken over een podcast over een boek dat is gemaakt van vijf schilderijen van Bellotto. Bellotto staat bekend om zijn gedetailleerde stadsgezichten en zijn werk werd gebruikt bij de wederopbouw van Warschau na de Tweede Wereldoorlog. Hij werkte samen met zijn zoon en liet zich inspireren door de Hollandse landschaps- en stadsschilderkunst. Ook worden andere Italiaanse kunstenaars zoals Piranesi en Canaletto besproken, die veel succes hebben gehad en steeds meer waardering krijgen voor hun werk. Verder komen er verschillende onderwerpen aan bod in de podcast, zoals het lezen van detectives, kunst, een live podcast evenement, Hitler en ESG. Er wordt verwezen naar een luisterboek en een podcast genaamd C Level. Let op: commerciële boodschappen aan het begin en einde van de tekst horen niet bij de samenvatting.

Nu luisteren