Een Podcast over Media

Alexander Klöpping & Ernst-Jan Pfauth

  • Tech News
  • News
  • Technology
Een Podcast over Media

S07E25 - Flitskoeriers

Toen UvA-onderzoeker Niels van Doorn eind 2019 bij ons te gast was, opende hij onze ogen over de wereld van maaltijdbezorgers. Sindsdien geven we bijvoorbeeld altijd cash fooi. Ruim twee jaar en een pandemie later is er veel veranderd. Flitskoeriers hebben hun intrede gedaan en platforms als Deliveroo en Uber hebben rechtszaken tegen zich aangespannen gekregen.

Genoeg reden dus om de balans op te maken met Niels. We bespreken de werkomstandigheden van flitskoeriers en duiken in het verrotte financiële systeem achter de platformeconomie.


🎩 Kom naar ons live evenement! Op dinsdag 17 mei verruilen we de podcaststudio voor het grote podium van de Rode Hoed in Amsterdam en brengen de wereld van POM ten tonele in een spetterende show. Vrienden krijgen een kortingscode en kunnen nu al kaarten kopen. Word dan snel vriend en claim die early bird toegang.

💳 Ontvang 40.000 miles als je nu een Goldcard van American Express aanschaft. Tot 20 april via deze affiliatelink.


Shownotes en extra leesvoer

🥗 De aflevering met Niels over maaltijdbezorgers luister je hier terug

🚴‍♂️ Volg Niels op Twitter

✨ Meer shownotes, foto's en extra leesvoer vind je op pom.show/flitskoeriers


💚 ps. Heb je de nieuwe interviewpodcast van Ernst-Jan al gehoord? Abonneer je op Jonge Jaren en help deze podcast aan meer luisteraars.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Nu luisteren